Berit Reimer, afdelingsleder/stedfortræder
Marianne Rutkjær, pædagog
Sundhedsudvalget har formuleret politik og vision for sundhed.
Holdning til kost, økologi, allergivenlige rengøringsmidler og hygiejniske artikler, sparepærer, sluk lys kampagner, affaldssortering, sund kost til alle er områder, som nu er ved at være integrerede i hele organisationen på en sådan måde, at alle tager et aktivt ansvar i miljøet.
Udvalget har fokus på sundhed ud fra en holistisk tænkning. En tænkning, der ser på det hele menneske, som omfatter, hvordan vi kan tage et aktivt ansvar for os selv ved at være i god fysisk form til understøttelse af det psykiske arbejdsmiljø for medarbejdere, samt yderligere fokus på at styrke børn og familiers fysiske og psykiske sundhedstilstand.
Generelt om kost:
- Fødevarer på Bülowsvej skal være 90/95 pct. økologiske
- Bülowsvej har guldmærket i økologi
- Kosten skal være ernæringsrigtig – varieret – for børn aldersbestemt og tilpasset det enkelte barns behov i forhold til fedt, kulhydrater, proteiner, vitaminer, mineraler med hensyntagen til overvægt/undervægt.
- Der fokuseres på at spise mindre kød og mere grønt
- Fokus på generelt at begrænse brug af sukker, juice, sodavand, saft og andre sukkerholdige produkter. Dette er også gældende i forhold til medarbejdere ved møder.
- En madplan for Stuen TV. for en uge indeholder: To fiskedage – tre køddage – to grøntsagsdage.
- Den kost- og ernæringsansvarlige tilbereder frokost til medarbejdere, der følger ovenstående retningslinjer med primært salater, grøntsager, brød + lidt kød eller fisk.
- Den primære opgave er at tilberede ernæringsrigtig, sund og indbydende kost til Stuen TV., ressourcer til medarbejderfrokost afstemmes i forhold til dette.
- Frokost tilberedes på basis af rester, for på den måde at undgå madspild, hvilket indgår som en naturlig del i omlægning til økologi.
- Ud fra et sundhedsmæssigt synspunkt vil vi tilbyde medarbejdere en sund og nærende frokost for at skabe energi og arbejdsglæde.
Sundhedsudvalget holder møde ca. hver 3. måned.
Fødevarekontrol
Det er et krav, at alle fødevarevirksomheder skal vise de seneste fire kontrolrapporter på egen hjemmeside. Institutionens bedømmelse kan ses ved at følgende link: